Ben je op zoek naar een apparatentester? 

Wanneer je een eigen onderneming hebt waarbij gewerkt wordt met elektrische apparaten, dan is het natuurlijk uiterst belangrijk dat deze apparaten veilig zijn en veilig gebruikt kunnen worden door je medewerkers. In Nederland hebben we daar een speciale norm voor waarin precies beschreven staat aan welke eisen jouw bedrijf en apparatuur moet voldoen. Dit is de NEN 3140. De NEN 3140 bepaalt aan welke eisen jouw bedrijf en apparatuur moeten voldoen om te voorkomen dat er kortsluiting of elektrocutie plaatsvindt. Voldoet jouw bedrijf aan de NEN 3140, dan voldoet je bedrijf ook aan de eisen van de Arbowetgeving omtrent elektrische veiligheid. Als je dus wilt voldoen aan de NEN 3140, dan moeten je werknemers enerzijds op de juiste wijze op de hoogte zijn gebracht van de manier waarop ze met deze apparaten moeten werken en anderzijds moeten de apparaten zelf periodiek gecontroleerd worden. Dat controleren gebeurt met een speciale NEN 3140 apparatentester. Een apparatentester is een eenvoudig meetinstrument waarmee je verschillende belangrijke metingen kunt uitvoeren op je elektrische apparaten. Zo’n apparatentester koop je natuurlijk bij Meetwinkel. 

Een apparatentester koop je bij Meetwinkel 

Als er bij jouw bedrijf gewerkt wordt met elektrische apparaten, dan moet je dus voldoen aan de NEN 3140. De NEN 3140 gaat alleen over laagspanning, dus in principe gaat het hier om alle elektrische apparaten. Heeft het een snoer met een stekker eraan, dan moet het voldoen aan deze norm. Deze apparaten moeten periodiek geïnspecteerd worden. Wanneer het gaat om elektrische apparaten of gereedschappen, dan kun je deze inspectie zelf uitvoeren. Je hoeft hiervoor geen elektrotechnische achtergrond te hebben, maar je moet wel voldoende kennis hebben van het uitvoeren van zo’n dergelijke inspectie. Hiervoor zijn verschillende cursussen beschikbaar waar je als werkgever gewoon aan kunt deelnemen. Wanneer je dus bevoegd bent om zo’n inspectie uit te voeren, moet je daar natuurlijk wel de juiste meetinstrumenten voor hebben. Het meest gangbare en eenvoudig te gebruiken meetinstrument is de apparatentester. Een apparatentester is een meetinstrument waarmee je zelf de isolatieweerstand en de beschermingsleiding van je apparaten kunt meten. Er zijn verschillende soorten apparatentesters, die allemaal een beetje anders werken. Sommige apparatentesters werken door het te testen apparaat in de contactdoos van het meetinstrument te steken. Anderen werken door middel van USB of krokodillenklemmen. Als je op zoek bent naar zo’n dergelijk meetinstrument, dan ben je bij Meetwinkel aan het juiste adres. Meetwinkel verkoopt namelijk verschillende soorten en merken apparatentesters die je kunt gebruiken om je apparaten te inspecteren. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, die allemaal in prijs en in functionaliteit van elkaar verschillen. Heb je enkel wat kleine apparaten op kantoor staan, dan heb je aan een goedkoper model genoeg. Maak je bijvoorbeeld ook gebruik van elektrisch gereedschap, dan heb je misschien meer behoefte aan een wat uitgebreider model. Welk meetinstrument je ook nodig hebt, bij Meetwinkel vind je precies wat je zoekt. Je kunt er echter voor meer dan alleen apparatentesters terecht. Zo vind je er bijvoorbeeld ook: 

  • Aardingsmeters 
  • Geluidsmeters 
  • Multimeters 

Zoals je kunt zien, maakt het dus niet uit wat er gemeten moet worden. Bij Meetwinkel vind je gegarandeerd een passend meetinstrument. 

Bestel online een geschikt meetinstrument 

Als je dus op zoek bent naar een apparatentester, kijk dan eens bij Meetwinkel. Meetwinkel heeft een ontzettend uitgebreid assortiment met verschillende apparatentesters en andere meetinstrumenten. Bij Meetwinkel vind je gegarandeerd de NEN 3140 apparatentester waar je naar op zoek bent. Kijk voor https://meetwinkel.nl/categorie/apparatentesters_nen_3140.html voor het volledige assortiment. Je kunt gemakkelijk online bestellen, waarna je achteraf een factuur krijgt. Je hoeft bij Meetwinkel dus niet van tevoren te betalen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn