Duiklessen

Wil jij de onderwaterwereld op een unieke manier leren kennen? Dan moet je zeker duiklessen nemen! Het maken van een duik in open water is echt prachtig, er gaat echt letterlijk een hele wereld voor je open. Je zult dingen zien die ontzettend bijzonder zijn, dingen waarvan je nooit gedacht had dat je ze met eigen ogen zou zien. Als je over een meer of over de zee uitkijkt, dan zie je natuurlijk wel eens een vis wat aan het oppervlak komen, maar meer krijg je eigenlijk ook niet mee van wat er allemaal onder het wateroppervlak gebeurt. Wil je daar wel meer van weten, dan zijn duiklessen een goede stap! Want met duikapparatuur kun je immers de diepte in gaan en kun je veel meer zien en beleven van alles wat de waterwereld te bieden heeft. Je kunt waterdieren zien die je anders alleen maar in een dierentuin tegen zou kunnen komen. Je kunt zwemmen tussen de vissen, je kunt waterplanten bewonderen en nog zoveel meer! Het is echt een prachtige ervaring, iets wat iedereen eigenlijk eens meegemaakt zou moeten hebben. Nu kun je met snorkelen daar natuurlijk ook al wel een beetje van ervaren, maar met duiken ervaar je het allemaal nog veel beter! Reden genoeg dus om duiklessen te nemen!

Duiklessen zijn noodzakelijk

Is het nu echt noodzakelijk om duiklessen te nemen als jij een duik wilt gaan maken? Kan dit niet gewoon een keer zo, net als dat je bij snorkelen ook zonder enige les het water in kunt gaan? Nee, dit kan echt niet zomaar, om te kunnen duiken is het echt noodzakelijk dat je duiklessen neemt. Je moet immers zoveel meer weten dan tijdens het snorkelen. Bij het laatste is het simpelweg een kwestie van een bril opzetten en een mondstuk indoen en je kunt aan de slag gaan. Je hoeft alleen maar te onthouden dat je niet te diep moet gaan, want dan krijg je water in je snorkel. Bij de duiksport ligt dit toch iets anders, je moet immers om leren gaan met alle apparatuur die je hierbij moet gebruiken. Dit vereist zeker enige oefening en het is daarom nodig dat je eerst lessen neemt in een veilige omgeving voordat je daadwerkelijk in open water een duik gaat maken. Zo leer je de nodige zaken tijdens je duiklessen, zodat jij je kunt redden als je echt gaat duiken!

Haal je certificaten

Wil jij duiklessen gaan nemen, dan kun je heel goed terecht bij Snorkel & Duikcentrum Purmerend. Hier kun je beginnen met een introductieles, waarin je:

  • uitleg krijgt over de materialen die er gebruikt worden
  • leert over de drukverschillen en squeezes
  • je eerste duik maakt

Na afloop krijg je dan een certificaat. Na je introductieles, kun je bij dit centrum uiteraard nog veel meer lessen volgen. Er zijn beginnerscursussen, maar ook cursussen voor meer gevorderden. Ook zit er verschil in duiklessen voor het soort terrein waar jij wilt gaan duiken. Wil je bijvoorbeeld echt heel ver de diepte in gaan, dan zul je hier een speciaal certificaat voor moeten halen. Wil je tijdens vakantie bijvoorbeeld de Blue Hole in Belize ingaan, dan zullen de organiserende partijen bewijs willen zien dat jij cursussen hebt gevolgd om tot zulke dieptes te kunnen gaan. Welke lessen je bij dit duikcentrum allemaal kunt volgen, kun je vinden op duikcentrum-purmerend.nl. Of je kunt natuurlijk altijd navraag bij hen doen welke cursus jij moet volgen om een duik te kunnen maken op de door jou gewenste locaties! Voor duiklessen ben je bij hen in ieder geval altijd aan het juiste adres!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn