Hoe kun je online samenwerken?

je hoort de laatste tijd steeds vaker dat mensen online werken. En dan hebben we het niet alleen over de zzp’ers en freelancers, maar ook over mensen die gewoon in loondienst zijn. Online werken is helemaal hip! maar hoe zorg je nou dat je effectief online kunt samenwerken? Met de software van Desktop To Work wordt dit je heel gemakkelijk gemaakt. Deze software kun je als bedrijf gebruiken om jouw medewerkers te mogelijkheid te geven hun werk voortaan online te doen, zonder dat het de offline resultaten beïnvloedt. De enige en meest effectieve manier om dit voor elkaar te krijgen is dat je medewerkers online samenwerken. Om dat te bereiken is het noodzakelijk dat steeds wanneer iemand in een document heeft gewerkt, dit document automatisch in de Cloud wordt opgeslagen, waardoor iedereen die hem opent deze wijzigingen reeds kan zien. Het kost namelijk veel teveel tijd om iedereen constant bewerkte documenten door te sturen, en dit gaat ten koste van de effectieve werktijd. Met de software van Desktop To Work kun je je medewerkers laten inloggen, en vervolgens toegang geven tot alle meest recente versies van de documenten waar ze in dienen te werken. Dus wanneer de één er in de ochtend wijzigingen in heeft aangebracht, kan de ander daar in de middag direct mee verder, zonder dat ze het document tussen beiden dienen uit te wisselen. het ligt allemaal online opgeslagen, dat is online samenwerken zonder gedoe.

Software voor virtueel vergaderen

Als je jullie manier van online werken nog verder wilt uitbreiden kun je via Desktop To Work ook software verkrijgen om online te kunnen Hoe kun je online samenwerken?vergaderen. Daar biedt desktop To Work namelijk allerlei praktische handigheidjes in, zoals:

  • Kunnen vergaderen via een videocall
  • Het delen van een computerscherm tijdens het vergaderen
  • Het delen van documenten met iedereen die aan de videocall deelneemt

Waar het om gaat bij het digitaal vergaderen is dat iedereen het gevoel heeft daadwerkelijk met de rest van de personen om de tafel te zitten, en online kan samenwerken zonder de limitaties van het internet. Het grootste voordeel daar aan is natuurlijk dat je enorm op reiskosten bespaart. Je hoeft namelijk niet meer daadwerkelijk fysiek bij een vergadering aanwezig te zijn. Dit is heel relaxt als jouw medewerker zich op 50 km afstand bevindt, maar nog vele male handiger als je met klanten aan de andere kant van de wereld wilt overleggen. Online samenwerken is het nieuwe werken, en Desktop To Work biedt je vele handige oplossingen om dit op een zo effectief mogelijke manier te doen.

Succesvol online samenwerken

Doordat je werknemers moeilijker in de gaten kunt houden is het belangrijk dat iedereen super goed geïnstrueerd wordt. Mensen moeten te alle tijden precies weten wat ze moeten doen en waar hun verantwoordelijkheden liggen. Online samenwerken vereist iets meer planning en structuur dan offline werken, maar het levert je dan ook veel op. Veel medewerkers werken stukken effectiever als ze zich in hun eigen omgeving bevinden en zijn bovendien geen tijd meer kwijt aan het woon-/werkverkeer. Dat maakt online samenwerken zo effectief. Ben je ook benieuwd wat de mogelijkheden van deze software voor jouw bedrijf zijn? Neem dan contact op met Desktop To Work, dan leggen ze je alles graag tot in detail uit. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn