Kantoorinrichting

Voor ieder bedrijf dat beschikt over een kantoor, is het de vraag wat nu de beste kantoorinrichting is. Men is al snel geneigd om enkel naar de prijs te kijken, maar dat is niet de juiste weg om te bewandelen. Er zijn zeker meer zaken die je in ogenschouw zou moeten nemen. Een eerste punt waar je op moet letten, is dat de meubelstukken ergonomisch moeten zijn. Veel van de medewerkers zullen het grootste gedeelte van hun dag zittend achter hun bureau doorbrengen en dan is het van belang dat de kantoorinrichting goed bij hun lichaam past en ergonomisch gemaakt is. Is dat niet het geval, dan kunnen er allemaal werkgerelateerde gezondheidsklachten ontstaan. Denk hierbij aan rugklachten, maar ook bijvoorbeeld aan RSI. Een verkeerde houding kan voor ernstige problemen zorgen. Om personeel gezond te houden en te voorkomen dat er velen bij huis komen te zitten met gezondheidsklachten, is het dus van belang dat je als werkgever zorgt voor een gezonde werkomgeving. Kantoorinrichting die zo ontworpen is dat het lichaam zo goed mogelijk ondersteund wordt en dat gezondheidsklachten zoveel mogelijk voorkomen worden, is daarin erg belangrijk.

Inspirerende kantoorinrichting

Voor de gezondheid is een goede kantoorinrichting dus van belang, maar goed over de inrichting nadenken is ook om andere redenen nog belangrijk. Een eerste punt is het feit dat je natuurlijk wilt dat alle werkprocessen zo effectief mogelijk kunnen verlopen. Je wilt niet dat iedereen steeds onnodig veel tijd kwijt is aan het opzoeken van dossiers, mappen en andere zaken die zij voor het uitvoeren van hun werk nodig hebben. Goede kasten, die de juiste afmetingen hebben, zijn bijvoorbeeld dus van groot belang en dat geldt uiteraard voor meer meubelstukken. Kantoorinrichting moet niet alleen ergonomisch en effectief zijn, maar er ook mooi uitzien. Als ruimtes mooi ingericht zijn, dan voelen mensen zich geïnspireerd en dat zal zeker effect hebben op hun werkresultaten. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat jouw kantooromgeving jouw fysieke visitekaartje is op het moment dat jij daar zakenrelaties of klanten ontvangt. De inrichting geeft hen een eerste indruk en je wilt natuurlijk wel dat deze goed is. De uitstraling moet goed zijn, je wilt niet dat bezoekers de verkeerde indruk krijgen van jouw bedrijf. Zowel jouw personeel als jouw bezoek moet zich dus op zijn gemak voelen in jouw kantoor en er moet de juiste sfeer uitgaan van de inrichting. Ook dat is dus zeker een punt om rekening mee te houden bij het uitkiezen van een kantoorinrichting.

Laat inrichting verzorgen door KATO projecten

Als het om de kantoorinrichting gaat, dan zijn er dus verschillende zaken van belang:

  • de meubelstukken moeten ergonomisch zijn
  • er moet effectief gewerkt kunnen worden
  • de omgeving moet inspirerend werken
  • de kosten moeten binnen jouw budget blijven

Het is niet zo eenvoudig om hier zelf keuzes voor te maken, daarom kan het aan te raden zijn om hiervoor een specialist in te schakelen. Een goede keus als het hierop aankomt, is KATO projecten. Zij hebben zeer veel ervaring met kantoorinrichting en kunnen voor jou de ideale werkomgeving creëren. Zij werken met merken die een hoge kwaliteit leveren, zodat je daar ook echt op kunt vertrouwen. Bovendien kunnen zij niet alleen het meubilair voor jou uitzoeken, maar ook bijvoorbeeld de vloerbedekking en raambekleding, om er zo voor te zorgen dat het echt samen een geheel vormt. Dit totaalpakket wordt ook wel projectinrichting genoemd. Of je nu een deel van de ruimtes in wilt laten richten, of de gehele locatie, alleen het meubilair of de hele inrichting van de ruimtes, KATO projecten kan altijd de kantoorinrichting voor jou verzorgen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn