Met de taxi naar Doorn is een aanrader.

Afgelopen week moest ik voor een afspraak naar Doorn, maar met de verbouwing van treinstation Driebergen-Zeist is het openbaar vervoer enigszins ontregeld. Gelukkig is het een goed alternatief om met de taxi naar Doorn te gaan.

Met taxi naar Doorn ben je snel op plaats van bestemming.

Zonder eigen auto en met gebrekkig openbaar vervoer zou ik de afspraak niet hebben kunnen maken, maar met een goede voorbereiding was het eigenlijk een peulenschil. Ik kwam al snel op de website van beleentaxi terecht en het bleek vrij eenvoudig om daar een taxi te boeken. Nou was mijn afspraak vroeg gepland en er waren te veel deelnemers om de tijd te verzetten, dus het feit dat Beleentaxi.nl 24/7 bereikbaar is én rekening houdt met vroege, zakelijke afspraken is een uitkomst. Ik belde het nummer dat op de website staat aangegeven en kreeg direct een vriendelijk persoon aan de lijn, aan wie ik uitlegde dat ik met de taxi naar Doorn wilde. De beste man wist mij te vertellen dat zij zelf geen vaste taxi’s hebben rijden in Doorn, maar samenwerken met een taxicentrale om de persoon op de juiste bestemming te krijgen. Een postcode bleek voldoende om de zoektocht naar de juiste taxi op gang te zetten. Dat viel me reuze mee, aangezien ik van wel verwacht had dat er een taxi in Doorn zou rijden.

Vervoer op maat en toch voordelig.

Samen gingen we dus op zoek naar vervoer om mij op tijd per taxi in Doorn bij mijn afspraak te laten zijn. Het meeste wordt al geregeld door via het nummer dat je belt, in mijn geval dus van voor een taxi in Doorn:

  • Bel het nummer van de desbetreffende gemeente
  • Kies uit optie 1 voor een taxi en 2 voor een taxibusje
  • Geef aan de telefonist aan waar je opgehaald wilt worden
  • Spreek een tijd af en wacht geduldig af
  • Je ontvangt een sms over de rit en kunt ook nog een beoordeling achterlaten

Allemaal dus heel kundig en professioneel. Een verademing in tegenstelling met de manier waarop taxicentrales vroeger werkten. Het enige wat ik dus hoefde te doen was wachten tot mijn taxi voorreed en dat deed ik dan ook. Het duurde niet lang voor de chauffeur van mijn taxi naar Doorn voor de deur stond. Er werd niet getoeterd, maar de chauffeur stapte netjes uit en belde aan. Hij was ook zeer behulpzaam met mijn tassen die ik naar de afspraak mee moest nemen. Alles verliep volgens plan. Hij hield vervolgens de deur netjes voor mij open en ik stapte in. Al van te voren gaf hij aan hoeveel hij verwachtte dat de rit zou kosten en ik was blij verrast toen hij het bedrag noemde. Met de taxi naar Doorn is voor mij dus een uitkomst. Tijdens de rit hebben we een prettig gesprek gevoerd en de beste man wist mij te vertellen dat je via de website beleentaxi.nl voor heel veel regio’s een taxi kunt bestellen. Dit maakt het zowel voor de klant als voor de taxichauffeurs prettiger. En door gebruik te maken van één centrale die met aparte nummers per gemeente werken hoeft een klein taxibedrijf geen kosten te maken aan personeel om de telefoon te bemannen. Dit houdt de prijzen laag, Een win-winsituatie voor zowel de taxichauffeur als de klant. Als je vraagt of een taxi goedkoper is dan het openbaar vervoer, dan is het antwoord nog steeds nee. Maar bij Beleentaxi.nl was het verschil met de taxi naar Doorn niet zodanig dat het geen interessante optie is. Ik zou de volgende keer weer een taxi naar Doorn inschakelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn