Opvoedingsproblemen kan iedereen overkomen

Voor ouders is het vaak lastig om met onhandelbare kinderen om te gaan. Wat de oorzaak ook is van het gedrag van een kind, het gedrag van de ouder heeft ook effect op de manier waarop kinderen omgaan met bepaalde dingen in het leven. Opvoedingsproblemen ontstaan door het uit balans raken van de dynamiek tussen kind en ouder en daarom is het belangrijk om je als ouder te realiseren dat er niet alleen bij het kind, maar ook bij jezelf een gedragsverandering wenselijk kan zijn. Juist door de bewustwording hiervan kunnen opvoedingsproblemen eerder worden opgelost en daardoor kan ook naar de basis worden gekeken en de oorzaak van het gedrag van een kind worden achterhaald. Wanneer opvoedingsproblemen ontstaan zitten veel ouders al snel met de handen in het haar. De stress en frustratie die hierbij komt kijken zorgen ervoor dat het effect van de opvoeding averechts werkt, waardoor het probleem alleen maar erger kan worden. Opvoeden met Plezier geeft online cursussen aan ouders die opvoedingsproblemen ervaren. Het zijn cursussen die bewust ouderschap stimuleren en die ervoor zorgen dat je als ouder weer in controle raakt over de situatie. Het neemt niet direct het gedragsprobleem van het kind weg, maar het zorgt er wel voor dat je als ouder het kind weet te benaderen, om een oplossing voor het gedrag te vinden. Je zult meer zekerheid ervaren en een betere balans weten te bewaren, waardoor opvoedingsproblemen vaak al snel tot het verleden behoren.

Opvoedingsproblemen verminderen

De online cursussen die op www.opvoedenmetplezier.nl worden weergegeven, geven de tools en handvatten die iedere ouder kan toepassen in de bandering van zijn of haar kind. In zeven lessen wordt het opvoeden doorlopen, waarbij de frustratie vervangen zal worden voor plezier in het opvoeden. Bij deze cursus om opvoedingsproblemen de baas te worden, wordt eerst gekeken naar jouw rol als ouder. Hoe sta jij in het ouderschap. Zet jij jezelf altijd op de eerste of de tweede plek, heb je onderhuids verlangen of verwijt omdat jou leven zo drastisch is veranderd na de komst van je kind of kinderen. Hoe voed jij jouw kinderen op en welke rol heb jij als ouder binnen het gezin. Dit is basisinformatie die heel belangrijk is om te ontdekken in de gang naar het beter kunnen opvoeden van je kind. Daarna wordt gekeken naar de kinderen zelf. Wat voor kind is het en in welke fase van zijn leven bevindt het zich nu. Wat voor behoeften uit jouw kind en hoe ga je daar in de praktijk mee om. Na deze les wordt een verbinding gezocht tussen ouder en kind, waarbij de bewustwording van de eerste twee lessen de basis vormen om die balans te vinden. Er volgen daarna enkele lessen met belangrijke tools en handvatten om de opvoedingsproblemen te verminderen of de baas te zijn. Denk aan:

  • Straffen en belonen
  • Regels en grenzen
  • Loslaten

Uiteindelijk is het belangrijk om te weten wat deze zaken voor effect hebben binnen de opvoeding van het kind, maar ook binnen het gezinsleven. Het stellen van grenzen en regels voor kinderen heeft vaak tot gevolg dat het hele gezin zich hieraan moet houden. Een balans in het gezin is daarom erg belangrijk en dat is waar de laatste les zich op richt.

Start nu met beter opvoeden

Het is belangrijk om werk te maken van de opvoedingsproblemen bij jullie thuis. Hoe langer het duurt voor er iets gedaan wordt aan de problemen, hoe meer effect dit heeft op de balans in het huis, het welzijn van zowel de kinderen als van jezelf als ouder en het  heeft ook effect op de toekomst. Start dus nu met Opvoeden met plezier.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn