Osteopathie in Venlo voor het duurzaam oplossen van klachten

De reguliere westerse geneeskunde werkt erg oplossingsgericht. Maar meestal wordt daarbij niet dieper ingegaan op een diepere oorzaak van een bepaald probleem. Laat ik mezelf nader verklaren. Wanneer iemand fysieke klachten ervaart, kan de oorzaak van de klacht zich in een heel ander deel van het lichaam bevinden. Osteopathie in Venlo is een alternatieve manier van genezen waarbij de mens in zijn geheel wordt onderzocht. Osteopathie in Venlo kijkt naar alle weefsel en systemen in het lichaam en hoe deze samenwerken. Hoe gaat osteopathie in Venlo precies te werk? Osteopathie werkt als volgt. Een osteopaat zal bepaalde oefeningen doen om beperkingen in beweging te ontdekken. Hij zal naar de mens en het functioneren in zijn geheel kijken. Een behandeling is er op gericht om mensen die klachten ervaren duurzaam van hun klachten af te helpen. Dat wil zeggen dat wanneer je met osteopathie in Venlo je klachten aan gaat pakken, je ook echt van je klachten af bent. Voor welke klachten kan je aankloppen bij osteopathie in Venlo? Je kunt voor verschillende klachten aankloppen bij een osteopaat. Dat kunnen fysieke klachten zijn, zoals hoofdpijn, pijn aan de gewrichten of rug- en schouder. Maar ook mensen die last hebben stress en soms burn-out klachten. Een aantal klachten op een rijtje waarvoor je terecht kunt bij de osteopaat: 

  • Migraine en hoofdpijn
  • Fysieke klachten zoals gewrichtspijn;
  • Stressgerelateerde klachten. 

Osteopathie in Venlo bij stress

Anke de Man had een drukke baan en rende vele jaren achter elkaar van hot naar her. Ze was het contact met haar lichaam een beetje kwijtgeraakt, want ze had wel klachten maar die negeerde ze. Osteopathie in Venlo was niet iets waar Anke bekend mee was en daarom duurde het lange tijd voordat zij op de weg van osteopathie in Venlo terecht kwam. Toen haar stressklachten steeds erger werden, ging ze eerst naar de huisarts. Daar liep ze al snel tegen de beperkingen van de reguliere geneeskunde aan. Toen ze zich eenmaal bewust was van de klachten, merkte Anke dat de klachten ook snel erger werden. Haar werk begon er onder te lijden. Osteopathie in Venlo werd haar als mogelijkheid gepresenteerd door een vriendin doe ervaring had met osteopathie in Venlo en haar aanraadde toch eens naar deze mogelijkheden te kijken. Ze verwees haar door naar de website osteopathie-venlo.nl waar zij niet veel later in contact zou komen met Matthieu Janssen. 

Snel vermindering van de klachten

In het geval van Anke trad er na een aantal behandelingen van osteopathie in Venlo al een vermindering van de klachten op. Osteopathie in Venlo bleek voor haar dus heel erg effectief te zijn. Er zijn veel patiënten met klachten die uiteindelijk besloten om te kiezen voor de alternatieve geneeswijze die naar de mens als geheel kijkt. Veel van deze mensen zijn heel erg blij dat ze deze keuze hebben gemaakt. Wanneer de klachten verdwijnen is echter wel per situatie verschillend. Het is namelijk afhankelijk van allerlei factoren zoals hoe lang geleden de klachten zijn ontstaan en de ernst van de klachten. Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en dat doe je door aandacht te besteden aan bepaalde klachten op het moment dat je deze ervaart. Loop nooit te lang rond met klachten van pijn, want dat kan leiden tot nog meer klachten en dan wordt het proces van genezing ook een steeds langer proces. Wil jij ook graag meer weten over de mogelijkheden van osteopathie, neem dan eens contact op met Matthieu Janssen. Hij kan verder helpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn