Poederblusser

De poederblusser is een van de meest veelzijdige en ook een van de bekendste soorten brandblussers die er te krijgen zijn. Ook de schuimblusser is bij velen nog wel bekend, maar de meeste mensen weten niet dat er naast deze varianten nog meer mogelijkheden zijn. Dat zij dit niet weten is logisch, de schuim en poeder variant zijn immers het meest allround inzetbaar en daardoor ook het meest gebruikt. Andere brandblussers, zoals de co2 blusser of metaalblusser, zijn geschikt voor heel specifieke situaties en hebben zo hun eigen voordelen. Zo heeft een co2 blusser ten opzichte van een poederblusser als voordeel dat het geen nevenschade aanbrengt aan elektronica. Voor een ruimte waar veel computers of monitors staan, is dit dus een goede keus, maar voor heel veel andere situaties is het veel minder geschikt. Doordat een poederblusser ingezet kan worden bij brandende vloeistoffen, gassen en vaste stoffen, is dit de variant die gekozen wordt bij ruimtes met een heel diverse samenstelling. Hun universele inzetbaarheid stelt ze in staat om ieder soort brandje te blussen en nevenschade moet dan maar op de koop toegenomen worden.

Voor- en nadelen van de poederblusser

Een nadeel van de poederblusser is dus dat deze nevenschade op kan leveren, vooral bij elektronische apparatuur. Het poeder kan in de behuizing en in buizen komen en kan daar gaan oxideren. Doordat dit proces van oxidatie een poosje duurt, wordt het pas na een bepaalde periode zichtbaar hoe groot de schade echt is. Een ander minpunt is het feit dat het voor veel troep zorgt, wat je niet zomaar even opruimt. Heb je met poeder geblust, dan zal er een industriële stofzuiger gebruikt moeten worden om dit weer op te ruimen. Maar de poederblusser heeft uiteraard ook diverse voordelen! Een eerste pluspunt noemden we net al, namelijk het feit dat deze universeel ingezet kan worden. Andere pluspunten zijn het feit dat het poeder niet elektrisch geleidend is, wat natuurlijk prettig is als er iets geblust moet worden dat onder stroom staat, en dat het poeder niet vorstgevoelig is. Ook in bijvoorbeeld een onverwarmde schuur kun je dus een poederblusser ophangen voor het geval er een keer brand ontstaat en je hoeft dan niet bang te zijn dat deze door de vorst niet meer zal werken. Een ander belangrijk pluspunt is de prijs, dergelijke brandblussers zijn relatief voordelig en dat maakt ook dat ze voor veel situaties gewoon een heel goede keus zijn.

Koop je blusser bij Brandblusstore

Alle punten met betrekking tot de poederblusser zetten we hier nog even op een rijtje:

  • kan zorgen voor nevenschade in elektrische leidingen en elektronica
  • geeft veel rommel, wat met een industriële stofzuiger opgeruimd moet worden
  • is erg voordelig geprijsd
  • universeel inzetbaar, doordat zowel gassen, vloeistoffen als vaste stoffen hiermee geblust kunnen worden
  • niet vorstgevoelig
  • geleid geen elektriciteit

De pluspunten zijn overstijgen dus zeker de twee nadelen die er te noemen zijn. Bij Brandblusstore kun jij kiezen uit verschillende soorten poederbrandblussers. Ze zijn namelijk te krijgen in standaardvarianten of in varianten die geschikt zijn om ook metaalbranden mee te doven. Een ander is de inhoud, je kunt een poederblusser al krijgen met slechts één kilo inhoud, maar ook twee, zes, negen of twaalf kilo is een optie. Op de site van Brandblusstore vind je veel gegevens over de verschillende soorten blussers, zodat jij een goede afweging kunt maken wat voor jouw situatie de beste keus is. Twijfel je nog, vraag dan bij een expert om advies. Het is natuurlijk zonde als je een brandblusser aanschaft, maar je kiest voor de verkeerde variant. Wat zeker is, is dat jij je poederblusser het best bij Brandblusstore kunt kopen! Lees meer

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn