Wat te doen als je tijd over hebt? Speel dan piece of pie!

Het kan je zo maar overkomen dat je lekker bezig bent met je dagelijkse taken en opeens ben je klaar. De horizon voor je is dan helemaal leeg. Geen vuiltje aan de lucht en dus enkel zeeën van tijd die zich voor je uitstrekken. Dat klinkt heel fijn, maar het kan ook vervelend zijn. Want wat moet je gaan doen met al die vrije tijd? Vaak komt het ook heel onverwacht en daarom weet je niet wat je moet doen met de tijd die er opeens is. Het kan ook voorkomen dat je maar een paar uurtjes vrij bent. Dit zijn de zogenaamde loze momentjes. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je in de trein zit onderweg naar school of werk. Dat is typisch zo’n moment waarbij je vrij bent om te doen en laten wat je wilt. Probleem is dan wel dat je in de trein zit en dat je dus niet de ruimte hebt om van alles te gaan ondernemen. Hetzelfde geldt voor korte vrijetijd momenten. Als je bijvoorbeeld een dag van te voren weet dat je vrij bent, dan kun je die vrije uren vol plannen met van alles en nog wat. Je kunt vrienden vragen om wat te gaan doen en je kunt eventueel iets boeken. Als je een uurtje vrij bent zonder dat je dat had voorzien, dan is het allemaal veel te kort dag om nog zaken te regelen. Voor zulke gevallen kun je piece of pie spelen. Dit is een gratis puzzelspelletje dat je kunt vinden op fairplayspelletjes.nl. Piece of pie is een erg leuk spelletje waarmee je prima de loze uurtjes door kunt komen. Op die manier kun je de verveling buiten de deur houden. Piece of pie is een spelletje dat je heel gemakkelijk kunt spelen. Het is dan ook een ‘piece of cake’ om piece of pie onder de knie te krijgen. Piece of pie is een nieuwe versie van het razend populaire puzzelspel 2048. Door verschillende blokjes te combineren kun je in dit spel steeds een stukje verder komen. Het leuke aan piece of pie is dat je online kunt spelen en dat je dus ook tegen je vrienden kunt spelen. verder kun je munten verdienen en je high score wordt natuurlijk genoteerd. Degene met de hoogste score krijgt dan ook een erevermelding op de site.

Hoe speel je piece of pie?

Piece of pie speel je zoals gezegd online. Het is een spelletje dat in principe door iedereen kan worden gespeeld. Het is dus alles behalve ingewikkeld. Piece of pie is door het toevoegen van nieuwe features wel wat uitdagender geworden dan de voorloper 2048. Het idee is dat je dezelfde plaatjes moet zien te combineren. Je kunt dit bereiken door plaatjes te verschuiven zodat de plaatjes die hetzelfde zijn uiteindelijk naast elkaar komen te liggen. Zodra je de plaatjes combineert dan creëer je weer nieuwe stukken. Ieder nieuws stuk dat je maakt levert je vervolgens weer extra punten op. Des te meer stukken je combineert, des te hoger je score.

Hoe haal je een hoge score?

Als je piece of pie wilt spelen, dan wil je uiteraard de hoogste score neerzetten.  Als je inderdaad fanatiek wil gaan spelen, houd dan rekening met de volgende punten:

  • Je kunt twee stukken alleen maar met elkaar combineren als het twee keer hetzelfde plaatje betreft en als de stukken elkaar aanraken
  • Alle plaatjes op het speelveld bewegen in dezelfde richting
  • Nieuwe stukken leveren punten op

Houdt deze punten in je achterhoofd en je kunt in principe iedereen verslaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn