Biologische vleeswaren op het moderne menu

moormann - Biologische vleeswaren

De behoeften van de consumenten veranderen vaak en het is altijd belangrijk om goed in de gaten te houden wat consumenten willen. Om een heel zwart wit voorbeeld te geven kun je bijvoorbeeld denken aan een samenleving die opeens volledig vegetarisch is geworden. Als dit aan je voorbij gaat en je past de menukaart niet aan, dan ga je binnen een paar maanden failliet. Als je immers allerlei lekkere vleeswaren op het menu hebt, dan is er geen consument die bij je langs komt om een hapje te eten. Zo extreem is het natuurlijk niet, maar wat je wel ziet is dat mensen bewuster eten. Mensen weten maar al te goed waar het vlees vandaan komt en wat er allemaal met de dieren gebeurt voordat het lapje vlees op hun bord ligt. Als je dit combineert met een scherp moreel bewustzijn en een milieuvriendelijke ideologie, dan is het niet vreemd om te zien dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor biologische producten zoals biologische vleeswaren. De afweging tussen biologische vleeswaren en normale vleeswaren heeft te maken met de onderliggende waarden die mensen hebben. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld sterke biosferische waarden. Deze waarden zijn onder andere gekoppeld aan het welzijn van dieren en de preservatie van de natuur. Maar mensen hebben ook altijd egoïstische en hedonistische waarden. Egoïstische waarden zijn bijvoorbeeld gericht op de kosten van een product. Mensen willen niet teveel betalen voor hun vleeswaren. Op het moment dat iemand weinig geeft om het milieu zal hij/zij niet snel extra geld uitgeven aan biologische vleeswaren. Maar zodra de kennis over het dierenleed toeneemt en zodra men leert dat biologische vleeswaren gezonder zijn, dan veranderen de zaken. Er kan dan een conflict ontstaan tussen verschillende waarden en het kan ertoe leiden dat men uiteindelijk wel bereid is om iets meer te betalen. Wat je nu dus ziet in de moderne samenleving is dat het kennisniveau over de bio-industrie hoog ligt. Daarnaast zijn mensen bewuster bezig met voedsel. Biologische producten worden daardoor steeds populairder. Als je een restaurant hebt, dan is het zeker geen slecht idee om hier op in te spelen door biologische vleeswaren in het assortiment op te nemen. Je kunt er voor kiezen om de menukaart volledig biologisch te maken, maar je kunt natuurlijk ook bepaalde biologische producten in het assortiment opnemen. Op die manier hebben mensen zelf de keuze en trek je dus een zo groot mogelijk publiek.

Biologische vleeswaren koop je bij Moorman en Zn

Mocht je je assortiment aan willen vullen met biologische vleeswaren, dan ben je bij Moorman en Zn zeker aan het juiste adres. Hier vind je namelijk alles op het gebied van biologische producten en biologische vleeswaren. Je kunt via de site en keuze maken uit één van de onderstaande categorieën:

  • Wild & exotisch
  • Gevogelte
  • Warm & Koud gerookt
  • Gedroogd
  • Vleeswaren en carpaccio ’s
  • Biologisch
  • Scharrel

Voor biologische vleeswaren klik je uiteraard op de categorie ‘biologisch’. Mocht je het product wat je graag wilt hebben niet kunnen vinden, dan kun je altijd contact op nemen met Moormann en Zn. Het is namelijk mogelijk om een product op maat te bestellen.

Neem contact op met Moormann en Zn

Mocht je vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Moormann en Zn. Dit kan allereerst via de telefoon. Op de site vind je het telefoonnummer. Je kunt natuurlijk ook een email sturen. Een derde optie is het invullen van een contactformulier. Dit formulier vind je op de site en je kunt het daar ook gelijk invullen en opsturen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn