Rijksmonument kopen

Wil jij wonen in een uniek en bijzonder pand? Dan is een rijksmonument kopen een uitstekend plan! Natuurlijk zijn er heel veel andere woningen waar je in Nederland uit kunt kiezen, maar de meeste huizen die tegenwoordig gebouwd worden, zijn allemaal wat kleurloos en ze lijken zo veel op elkaar. Bovendien hebben nieuwe panden vaak nog weinig karakter en uiteraard weinig geschiedenis. Dat is wel even anders als je kiest voor een rijksmonument kopen. Hierbij gaat het altijd om gebouwen die in ieder geval enige decennia oud zijn, maar vaker nog veel ouder zijn. Een dergelijk gebouw straalt gewoon geschiedenis uit, je voelt het ook als je binnenshuis bent, tenminste als je hier gevoelig voor bent. Het huis heeft al veel meegemaakt en dat merk je. Het ademt ook een unieke sfeer uit en het bezit vaak bijzondere karakteristieken die je nergens anders vindt. Je kunt dan denken aan bijzonder glas in lood of aan mooi houtsnijwerk. Het zijn deze details die het hem doen en die zorgen voor de zo bijzondere sfeer. Een rijksmonument kopen betekent dus absoluut dat je kiest voor een zeer bijzonder gebouw.

Hoe rijksmonument kopen?

Als jij een gewoon woonhuis wilt gaan kopen, dan ga je naar de makelaar bij jou in de buurt of je neemt een kijkje op een van de websites die het hele woningaanbod bundelen. Maar hoe doe je dit nu als je een rijksmonument kopen wilt? Dergelijke gebouwen vind je over het algemeen niet op de standaard websites die zich op huizenkopers richten. Wil je echt een dergelijk pand vinden, dan is het aan te raden om hiervoor in zee te gaan met een makelaar die zich specifiek op dit segment richt. Niet alleen omdat het aanbod vaak lastig te vinden is, maar ook omdat het aanbod vaak beperkt is en je dus snel moet handelen als er iets vrij komt. Een gespecialiseerde makelaar kan je niet alleen helpen met je rijksmonument kopen, maar kan ook voor jou in de gaten houden wat er binnenkort vrijkomt. Vaak beschikt deze persoon over de juiste contacten en kent de markt door en door. Zo weet deze makelaar als geen ander wat er op dit gebied bestaat, ook als de gebouwen op het moment niet beschikbaar zijn. Een goed kantoor weet wat er bij jou in de buurt aan monumenten te vinden zijn en kan jou daardoor als geen ander helpen met een rijksmonument kopen.

Hofstaete Makelaardij o.z.

Een huis kopen doe je vaak al niet zo vaak in je leven en dat geldt helemaal als je kiest voor een monument. Het is dan belangrijk dat je een goede keus maakt, dat je een rijksmonument kopen gaat dat echt helemaal bij jou past. Tegelijk is het belangrijk dat je niet alleen verliefd wordt op het huis, maar dat je er ook een goede prijs voor betaalt. Het mag dan misschien wel jouw droomhuis zijn, dat betekent niet dat je er onnodig veel geld in moet stoppen. Daar komt bij dat je misschien wel iets wilt veranderen aan het pand, omdat dat beter bij jou past. Dan moet je wel weten, voordat je het rijksmonument kopen gaat, dat dit mogelijk is. Bij Hofstaete Makelaardij o.z. kunnen zij jou met dit alles helpen:

  • zij kennen de markt
  • zij weten wat reële prijzen zijn
  • zij kunnen inschatten wat voor verbouwingen mogelijk zijn
  • zij kunnen jou helpen met jouw bouwaanvraag voor renovatie of restauratie

Bij Hofstaete Makelaardij o.z. ben je dus echt aan het juiste adres als je ene rijksmonument kopen wilt, zij kunnen jou hier als geen ander bij helpen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn