Carpess Crianza; een bijzondere wijn uit Spanje

Wijnliefhebbers hebben vaak zo hun eigen voorkeuren. Rood, wit, rosé, het maakt niet uit, of er komt vaak een favoriete druivensoort of streek bij kijken. Waar wat men vergeet is dat de soort wijn die men drinkt vaak een open deur is naar het ontdekken van nieuwe wijnen. Voor de liefhebbers van rode wijn en dan met name van Spaanse wijnen, nemen we één bijzondere wijn onder de loep. Een bijzondere wijn, namelijk de Carpess Crianza. Een mooie volle rode wijn die bij mensen die bekend zijn met wijnen uit de wijnstreek Rioja in Spanje wellicht al een belletje laten rinkelen.

Waaraan herkent men de Carpess Crianza

De Rioja DOC Crianza, waar de Carpess Crianza uit afkomstig is, staat bekend om zijn kalkbodem. Hierop worden Tempranillo-druiven verbouwd, die de basis vormen voor deze wijn. De druiven worden handmatig geoogst, waarna in vaten van roestvrij staal de fermentatie wordt ingezet. De rijping in het productieproces van de Carpess Crianza vindt plaats op barriques van eikenhout uit zowel Frankrijk als Amerika en de rijping duurt maar liefst 12 maanden. Dit creëert een gedistingeerde rode wijn, die herkenbaar is aan:

  • Het aroma, door gebruik te maken van zwart en rood fruit
  • De toevoeging van vanille en kaneel
  • Een afdronk die als intens ervaren wordt

Het wijnhuis Finca Egomei, van waar deze prachtige Carpess Crianza afkomstig is, produceert deze, voor Rioja kenmerkende droge rode wijn, reeds vele jaren. Al sinds 1975 verbouwt men de Tempranillo-druiven op meer dan 120 hectare grond. De wijn kan het beste bij kamertemperatuur worden gedronken, echter let wel dat kamertemperatuur in dit geval 16 tot 18 graden Celsius betreft. Wilt u van deze wijn genieten, dan is die verkrijgbaar via de webshop van EV Wines, wat staat voor Excellent Value Wines. Op evwines.nl vindt u de Carpess Crianza uit 2013 en de magnum fles van de Carpess Crianza uit 2011. Hiermee heeft u snel en eenvoudig deze voortreffelijke wijn in huis en kunt u er zelf van genieten.

Wat heeft EV Wines u nog meer te bieden?

EV Wines biedt uiteraard meer dan de Carpess Crianza. Maar liefst duizend soorten wijn zijn beschikbaar op de website van EV Wines en allen zijn geselecteerd op de beste kwaliteit. Door de samenwerking met vele specialisten die de hele wereld afspeuren naar de beste wijn, kan het assortiment regelmatig verrijkt worden met meer wijnen uit alle windstreken. U kunt hier nog steeds zoeken op streek, kleur en prijsklasse en vindt zo eenvoudig uw gewenste wijn. Bent u op zoek naar iets specifieks, dan kunt u met één simpele zoekopdracht de gehele winkel doorzoeken naar uw favoriete wijn. Het voordeel van EV Wines is niet alleen dat u heel gemakkelijk een selectie kunt maken voor de beste wijnen, maar ook dat er al vanaf één fles wijn besteld kan worden. Alle wijnen die op de website worden aangeboden zijn op voorraad. Hierdoor kan de wijn direct geleverd worden en kunt u snel van uw wijn thuis genieten. De webshop werkt eenvoudig en u kunt veilig betalen via de meest gebruikelijke betaalwijzen. Op deze manier heeft u niet alleen een veel bredere keuze met het assortiment van EV Wines, in vergelijking met een reguliere slijterij of wijnhandel, maar kunt u direct online een mooie selectie samenstellen en in één keer laten thuisbezorgen. Wilt u bijvoorbeeld met de feestdagen de Carpess Crianza schenken voor uw gasten, dan heeft u deze in mum van tijd besteld, zeer snel in huis en bent u ervan verzekerd at u uw gasten een echte kwaliteitswijn kunt aanbieden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn