De beste buikspier oefeningen voor die six pack

In menig tijdschrift, op websites en helemaal op social media zie het op regelmatige basis voorbij komen: mensen met een strak gevormde sixpack. Waar het vroeger met name mannen waren die dit begeerde wasbordje ontwikkelden, zijn ook vrouwen tegenwoordig hard aan het werk om dit voor elkaar te krijgen. En met resultaat! Ben jij na het zien van al die sixpacks ook zo ver dat je dat wilt? Dan zijn er verschillende methodes waarop je dat voor elkaar kunt krijgen!

  • Kettlebell workout
  • Strakke buik bijbel
  • Sixpack in 70 dagen

Dit zijn drie methodes die jou klaar zullen stomen voor deze zomer zodat je helemaal strak op het strand kan verschijnen. Het ontwikkelen van een strakke buik is natuurlijk voor een gedeelte het doen van buikspier oefeningen, maar er komt meer bij kijken. Zo is het trainen van het gehele lichaam belangrijk om het aantal calorieën dat je verbrand te verhogen en je zo dus meer vet kwijt raakt. En dat vet, daar moet je vanaf om die strakke sixpack tevoorschijn te toveren. Maar het best bewaarde geheim voor het krijgen van een wasbordje zijn niet de buikspier oefeningen, maar het hebben van een gezonde eetstijl. Wist jij dat het vormen van een strak en getraind lichaam voor 80% bepaald wordt door de voeding die je eet? 10% is genetisch. Het slechte nieuws is inderdaad dat het voor sommige mensen gewoonweg niet is weggelegd om een sixpack te vormen en de andere 10% is trainen. Maar begrijp ons niet verkeerd: de training is wel degelijk belangrijk om de spieren te vormen!

Welke buikspier oefeningen kun je het beste doen?

Nu we het geheim van het ontwikkelen van een sixpack hebben uitgelegd, gaan we verder op een toch wel belangrijk onderdeel: de buikspier oefeningen. Je kunt je buikspieren de hele dag trainen door altijd bewust te zijn van je houding en je buikspieren aan te spannen. Dit is ook beter voor je rug, nek en schouders. Wees dus altijd bewust van je buikspieren en span ze aan! Daarnaast ga je in de sportschool natuurlijk aan het werk. Er zijn verschillende attributen die je daarbij kunt gebruiken. De kettlebell bijvoorbeeld. Deze workout tool brengt je lichtelijk uit balans, om dit te corrigeren span je automatisch je buikspieren aan. Et voila! De simpelste buikspier oefeningen terwijl je ook nog je benen, armen en rug traint. Over een goede workout gesproken! We krijgen regelmatig de vraag wat nu de beste buikspier oefeningen zijn om te doen. Als je in een keer je hele core wilt trainen (dit zijn je rechte buikspieren, zijbuikspieren en je onderrug) dan is de plank de oefening voor jou. Dit is een van de meest effectieve buikspier oefeningen om te doen.

Thuis en in de sportschool aan de slag met buikspier oefeningen

Er zijn een heleboel buikspier oefeningen die je kunt doen. Dit betekent dus ook dat je deze zowel in de sportschool als thuis kunt doen. Heb je thuis geen gewichten of kettlebell? Dan is dit geen enkel probleem. Er zijn genoeg buikspier oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht kunt doen. Als je daarnaast dan ook nog eens op je voeding let, heb jij voordat je het weet die prachtige sixpack te pakken! Met een beetje geluk werken je genen ook nog eens mee en het wordt je helemaal makkelijk gemaakt. Het is belangrijk om in ieder geval drie keer per je buikspieren te trainen. Met dat aantal boek je vooruitgang. Je kunt natuurlijk ook vaker trainen als je dat wilt, maar vergeet dan voornamelijk niet om ook andere spiergroepen aan te pakken. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn