Drank stoken

Je eigen drank stoken, het klinkt misschien wat raar, maar het is echt ontzettend leuk om te doen! Als we denken aan het zelf vervaardigen van alcoholische drankjes, dan denken we vaak al snel aan landen in Oost-Europa en aan Rusland. Het komt immers wel eens in het nieuws dat daar mensen overlijden aan de zelf gestookte versnaperingen. Maar als je het op de juiste manier aanpakt, als je het goed doet, dan is het echt volkomen veilig! Drank stoken kan dan echt een heel leuke hobby zijn! Wat is hier nu zo leuk aan? In de eerste plaats is het proces natuurlijk gewoon interessant. Het is fascinerend hoe je een paar ingrediënten bij elkaar kunt doen en je vervolgens een smakelijke vloeistof krijgt. Voor sommige mensen is dit al reden genoeg om hiermee aan de slag te gaan. Zij halen hier ontzettend veel voldoening uit. Het is bovendien iets wat rust vereist en wat je gewoon thuis kunt doen. Het is dus niet een hobby waarvoor je de deur uit moet gaan en waarbij je andere mensen nodig hebt. Maar er zit nog een heel andere reden achter waarom zelf drank stoken zo leuk is.

Originele drank stoken

En die reden is dat je originele drank stoken kunt! Wie wel eens bij een slijter komt, weet dat het aanbod eigenlijk redelijk beperkt is. In nagenoeg iedere slijterij vind je dezelfde merken en dezelfde soort smaken. Voor wie houdt van afwisseling en van nieuwe zaken proberen, is dat natuurlijk eigenlijk wat saai. Je wilt dan wel eens een likeurtje proeven met een smaak als framboos, iets wat je in de winkel niet zomaar zult kunnen vinden. Als dit voor jou ook geldt, dan moet je echt eens overwegen om aan de slag te gaan met drank stoken! Het leuke hiervan is dat je helemaal zelf de smaak kunt bepalen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan met ingrediënten die je in de winkel koopt, maar je kunt ook bloemen, noten of fruit uit eigen tuin erin verwerken. Je kunt bovendien helemaal je eigen combinaties maken en iedere keer weer iets nieuws verzinnen! Zo heb je altijd drankjes in huis die origineel zijn en die passen bij jouw eigen smaak. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te doen aan familie en vrienden. Zo heb je een uniek cadeautje voor ze! Dat maakt drank stoken dus echt ontzettend leuk!

Alle benodigdheden

Als je aan de slag wilt gaan met drank stoken, dan moet je hier wel eerst de nodige zaken voor aanschaffen. Zo heb je een speciale ketel nodig of een vat, afhankelijk van wat je wilt gaan maken. En er zijn ook andere zaken die je echt niet kunt missen. Wil jij hiermee aan de slag gaan, dan moet je eens naar Drankstoken gaan, daar vind je namelijk echt alles wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan met drank stoken! Wat hebben zij nu in hun assortiment? Je vindt bij hen:

  • verschillende distilleerketels
  • stookketels
  • wijnvaten
  • likeurvaten
  • alcoholmeters
  • reinigingsdoekjes

En ook het speciale turbogist, wat je nodig hebt om het hele gistingsproces op gang te brengen, kun je dan meteen bij hen aanschaffen! Alles wat zij aanbieden is van een hoge kwaliteit, zodat je zeker weet dat je een goed resultaat zult behalen. Aan de apparatuur zal het dan in ieder geval niet liggen! Kijk dus eens rond op hun site en bedenk wat jij wilt gaan maken: wijn, likeur, whisky of toch nog iets heel anders? Dan weet je ook wat je aan moet schaffen. Bij Drankstoken.nl vind je echt alles wat je nodig hebt voor drank stoken!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn