Geniet van de illusie via een elektrische haard met schouw

Als je niet weet of iets echt is of niet, is het dan minder waardevol? Is de echtheid van iets een eigenschap die de waarde bepaalt? Je kunt er lang over discussiëren zonder dat er een eenduidig antwoord naar voren wordt gebracht. Uiteindelijk is het wellicht een kwestie van smaak. De één zweert bij de waarheid en de ander kijkt puur naar het pragmatische voordeel. Het doet er in het tweede geval dan dus niet toe of iets wel of niet strookt met de feiten, want het werkt immers. Als we met z’n allen in één grote illusie leven en dus niet in een werkelijke wereld, maakt dat dan verschil voor de manier waarop wij het leven ervaren? En als het echte leven veel zwaarder is met meer lijden en afzien, kunnen we dan niet beter in de illusie blijven leven? Met het oog op dit verschil tussen werkelijkheid en illusie, kun je dus ook op een nieuwe manier kijken naar een elektrische haard met schouw. De vlammen van deze elektrische haard met schouw zijn natuurlijk niet echt, maar maakt dat in wezen wel iets uit? Vroeger hadden de vlammen van echt vuur het doel om de mensen rondom het vuur te verwarmen en te voorzien van licht. Tegenwoordig gaat het er bij een haard om of een kamer kan worden voorzien van de nodige gezelligheid. Pragmatisch gezien is dat dus ook precies wat een elektrische haard met schouw doet. Daarnaast zijn de vlammen niet van echt te onderscheiden. De vraag is dan in hoeverre het uitmaakt wanneer jij in je achterhoofd dus weet dat die gezellige vlammetjes niet echt zijn. Daarnaast kun je je ook de vraag stellen wat dan echt is. Want het lijkt op vuur en het brengt gezelligheid en dat is uiteraard allemaal echt genoeg. Maar het grootste voordeel van een  dergelijke elektrische haard met schouw is dat het de gezelligheid van echt vuur in je woning brengt, zonder de vervelende nadelen. Je hebt immers geen schootsteen nodig en je hoeft de haard ook niet eerst aan te steken. Daarnaast vergt een elektrische haard met schouw aanzienlijk minder onderhoud dan een traditionele openhaard. Dus de illusie wint het eigenlijk op elk front van de realiteit. Je geniet van alle voordelen waar je bij echt vuur ook van geniet, maar dan dus zonder al die nadelen. Mocht je je woning dus willen voorzien van een beetje extra gezelligheid, dan doe je er goed aan om een elektrische haard met schouw te kopen. Hieronder lees je waar je deze kunt kopen.

Een elektrische haard met schouw bestel je bij Interschouw Openhaarden & rookkanalen

Via Interschouw kun je allerlei verschillende haarden kopen waaronder dus een elektrische haard met schouw. Maar je kunt hier ook terecht voor:

  • Gashaard
  • Schoorsteen
  • Design openhaard

Mocht je alvast een indruk op willen doen van al dit soort van mogelijkheden, dan kun je in eerste instantie even een kijkje nemen op de site van interschouw.nl. Daar vind je al veel informatie over de verschillende openhaarden. Daarna kun je uiteraard ook even een bezoekje brengen aan de showroom van Interschouw. Daar kun je dan alle haarden komen bekijken en je kunt je ter plekke laten informeren door de experts die in de showroom aanwezig zijn. Je ziet alle haarden dan ook direct in verschillende opstellingen, zodat jij ze meteen in een context kunt plaatsen.

Neem contact op met Interschouw

Mocht je willen weten of een bepaald type openhaard bij jou thuis mogelijk is, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met Interschouw. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn