Geschillen bouw

Wanneer een bouwproject wordt opgestart is de verwachting dat alles verloopt naar tevredenheid en dat een geschillen bouw niet voor gaat komen. Al bij de voorbereidingen wordt er alles aan gedaan om dit voor te zijn. Door onder andere een expert in te schakelen als BBAN Bouwbegeleiding. Al bij het opstarten van het project nemen zij de details door en kunnen zij de betreffende voorbereidingen in gang zetten. Hieronder vallen onder meer het schrijven van een bouwbestek en het ondernemen van de juiste stappen voor de benodigde vergunningen. Vervolgens wordt bepaald welke partijen het beste mee kunnen werken aan dit bouwproject. Door de juiste bedrijven erbij te betrekken, wordt ook verwacht een geschillen bouw te voorkomen. Binnen het netwerk van BBAN zitten veel bedrijven die naast deskundig ook gepassioneerd zijn in hun werk. Dat betekent dat zij iedere klus met enthousiasme en toewijding aangaan. Een werkwijze die vertrouwen wekt en daarom BBAN hun heeft uitgekozen om aan bouwprojecten mee te werken. Door deze samenwerking wordt de verwachting van een geschillen bouw zeer klein, maar helaas kan dat in allerlei omstandigheden voorkomen. BBAN zal daarom eerst zorgen er zo goed mogelijk uit te komen met alle partijen. Ook als er partijen bij betrokken zijn, die BBAN niet kent, zijn zij in staat om een oplossing te vinden.

Hoe lost BBAN geschillen bouw op?

Het voorkomen van geschillen bouw is al heel vervelend en ongemakkelijk. Zorg er daarom voor dat het niet te veel uit de hand loopt en haal er een andere expert als BBAN bij. BBAN spreekt dezelfde taal als veel aannemers en klusbedrijven die ingezet worden bij verbouwingen. Zij weten deze bedrijven op de juiste wijze te benaderen. Wanneer het gevoel aanwezig is van wederzijds begrip, wordt de deur meer geopend naar een vredige oplossing. BBAN beseft dat geschillen bouw hoog op kunnen lopen. Misverstanden kunnen in een verhitte discussie snel ontstaan. Zeker als u als leek in de bouwsector toch probeert uw zaak te redden. Wat in uw geval logisch is, omdat het om uw verbouwing gaat. Alleen gaat het dan niet meer om de verbouwing, er zit ook een emotionele lading aan vast. Zelfs in geval van een onderneming. Mocht u signaleren dat de werkzaamheden van de bouw niet volgens uw verwachtingen verlopen, schakel dan de expertise van BBAN in. Op de website bban.nl staat hoe zij te werk gaan en waarom dit de beste weg is. Wanneer u dit doorneemt, gaat u beseffen dat het beter is een deskundige bij de geschillen bouw te betrekken om toch de verbouwing tot een succes te brengen.

Essentiële stappen bij een geschil

Als eerste gaat BBAN proberen er gezamenlijk uit te komen. Dat wil zeggen, zonder de betrokkenheid van de Raad van Arbitrage (RvA). Naast dat het beter is zonder deze raad geschillen bouw op te lossen, moeten ook beide partijen het ermee eens zijn om een geschil voor te leggen. Of de andere partij erin mee gaat, is maar de vraag. Er zitten nogal wat kosten verbonden aan het voorleggen bij de RvA., zoals schade- en postenkosten. Dit wilt een bedrijf het liefst ontlopen. BBAN kan bij geschillen bouw werken aan een compromis en daarbij bemiddelen tussen beide partijen. Door hun ervaringen met bouwprojecten, beschikken zij over een goede achtergrond en kennis om als deskundige mediator betrokken te zijn. De diensten van BBAN zijn inmiddels gericht op de volgende gebieden:

  • Nieuwbouw
  • Verbouw
  • Architectuur
  • Aannemers
  • Bouwbedrijven

De projecten waar zij voor worden ingeschakeld zijn uiteenlopend. Het gaat hier om zakelijke bedrijven tot aan particuliere woningen. BBAN is daarom een ideale bemiddelaar voor geschillen bouw voor kleine en grote projecten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn