Heeft jouw organisatie een alarmeringssysteem?

In iedere organisatie zou een goed alarmeringssysteem moeten zijn. Er kunnen zich immers altijd noodsituaties voor doen en het is belangrijk om dan zo snel mogelijk te kunnen handelen. Het maakt niet uit wat voor soort organisatie het is, een bedrijf, gevangenis, zorginstelling, dagbesteding, een noodsituatie kan altijd ontstaan. Met een goed alarmeringssysteem worden de juiste mensen van de situatie op de hoogte gebracht, zodat er zo snel mogelijk gehandeld kan worden. Elke seconde telt bij dergelijke situaties, dus snelheid is van belang. Zoekt jouw organisatie nog een goed alarmsysteem? Bekijk dan eens de mogelijkheden die multibel jou kan bieden.

Alarmeringssysteem voor organisaties

Heb je een klein bedrijf waar maar een paar mensen werken en is ook het oppervlak van de bedrijfsvloer beperkt? Dan zul je niet veel baat hebben bij een alarmeringssysteem, je bent dan immers eigenlijk altijd binnen gehoorsafstand van elkaar. Maar voor grotere organisaties ligt dit vaak wel anders. Uiteraard zijn er bhv’ers aanwezig die hulp kunnen verlenen op het moment dat dit nodig is, maar de kunst is altijd om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen en dat ook nog zo snel mogelijk. Met even roepen red je het vaak niet. Je hebt dus echt een alarmeringssysteem nodig, maar hoe pak je dit nu aan? Er zijn verschillende alarmsystemen op de markt, maar een echte aanrader is het systeem van multibel. Dit biedt namelijk veel verschillende voordelen:

  • je kunt het integreren met bestaande systemen
  • je kunt mensen op verschillende manieren waarschuwen
  • bhv’ers kunnen aangeven of ze op de werkvloer aanwezig zijn of niet
  • bhv’ers kunnen na een oproep aangeven of ze naar de noodsituatie toe kunnen gaan
  • in het systeem kan aangegeven worden om wat voor noodsituatie het gaat

Je kunt met dit alarmeringssysteem dus heel veel kanten op en dat maakt het zo ontzettend geschikt voor iedere organisatie.

Diverse situaties

Iedere instelling of ieder bedrijf stelt immers weer andere eisen aan een alarmeringssysteem. Zo zul je op sommige plekken graag van een stil alarm gebruik willen maken, om andere mensen niet te verontrusten en rustig te kunnen evacueren. Denk aan zorginstellingen en gevangenissen en aan alle andere situaties waarbij mensen niet in staat zijn zelf het pand te verlaten. Andere bedrijven zullen vooral belangrijk vinden dat het alarmsysteem geïntegreerd kan worden met bestaande alarmsystemen, zoals het brandalarm of bepaalde sensoren. Voor weer anderen zal het grootste voordeel zijn dat bhv’ers op verschillende manieren gewaarschuwd kunnen worden. Het alarmeringssysteem van multibel kan namelijk op verschillende manieren de melding naar voren laten komen. Zo kunnen mensen een spraakbericht ontvangen of een melding in de app, maar ook een e-mail, een sms of een bericht via de pager. Er kan dus gekozen worden voor een methode die het best bij de eigen specifieke situatie past. multibel biedt een gratis versie van hun alarmeringssysteem aan, waar je al heel veel mogelijkheden mee hebt. Daarnaast is er ook een betaalde versie, met nog uitgebreidere mogelijkheden. Zij vertellen jou graag meer over alle toepassingsmogelijkheden van hun alarmsysteem en hoe dit het best toegepast kan worden binnen jouw organisatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn