Wil jij leren beleggen?

Steeds meer mensen hebben interesse in leren beleggen, aangezien de spaarrentes maar lager en lager worden en het er niet op lijkt dat deze binnenkort nog weer gaan stijgen. Met je spaargeld verdien je dus niets meer, sterker nog, misschien komt er binnenkort zelfs wel een negatieve spaarrente en moet je betalen om je geld op je spaarrekening te hebben staan. Leren beleggen is dan ook erg interessant, want op de beurs is nog steeds wel geld te verdienen. Je moet dan alleen wel weten hoe je dit aan moet pakken, waar je op moet letten. Met de hulp van LeerZelfBeleggen.com leer je dit snel en kun je zelf aandelen gaan kopen.

Zelf kopen of laten doen?

Je hoeft natuurlijk niet perse zelf te leren beleggen om je geld te kunnen investeren in aandelen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om dit door jouw bank te laten doen of door een andere financiële tussenpersoon. Het voordeel daarvan is dat dergelijke professionals al heel ervaring hebben op dit gebied en niet zomaar voor verrassingen komen te staan. De risico’s zijn daardoor beperkt en dat kan een veilig gevoel geven. Maar het voordeel van zelf leren beleggen, is dat je precies weet waar je in investeert. Je kunt aandelen kopen van bedrijven waar jij echt achter staat. Laat je het aan je bank over, dan kun jij een aandeel in een bedrijf hebben waar jij zelf nooit voor zou hebben gekozen. Bovendien kost het geld als je de beleggingen overlaat aan een professional. Deze moet er immers tijd insteken. Zelf leren beleggen betekent dus ook een besparing. Wat weegt voor jou zwaarder? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen. Wil je het zelf doen, zelf de bedrijven uitkiezen en geen geld uitgeven aan een professional? Of wil je risico’s vermijden en het liever uitbesteden?

Online leren beleggen

Besluit jij dat je zelf met aandelen aan de slag wilt gaan, dan is het wel verstandig om je hier eerst even wat meer in te verdiepen. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je onnodige verliezen lijdt. Leren beleggen kan eenvoudig online via LeerZelfBeleggen.com. Zij bieden verschillende mogelijkheden:

  • een stappenplan om succesvolle investeringen te doen
  • oefenen met een demo waarbij je geen risico’s loopt
  • een stappenplan voor investeren in bitcoins
  • praktijkvoorbeelden lezen van ervaren beleggers
  • een gratis cursus beleggen

In de cursus leren beleggen leer je allereerst alle belangrijke termen die je moet kennen. De financiële wereld heeft een geheel eigen taal en je moet die kennen om handelingen uit te kunnen voeren. Ook leer je hoe je een handelsrekening kunt openen en hoe je via een broker kunt handelen. Uiteraard komt ook risicobeheersing aan bod. Een flinke winst maken is leuk, maar je wilt de risico’s op een groot verlies natuurlijk zoveel mogelijk beperken. Tot slot moet je leren inschatten waar kansen liggen, welke aandelen zijn nu nog goedkoop, maar zullen binnenkort flink gaan stijgen? Dat is wat je wilt leren herkennen. Wil jij leren beleggen? Dan kun je dus echt veel hebben aan de lesmaterialen van LeerZelfBeleggen.com.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn