Het belang van EHBO in Almelo

Zoals het spreekwoord luidt: een ongeluk zit in een klein hoekje. Vanwege ongelukken belanden jaarlijks duizenden mensen op de eerste hulp. De ongelukken variëren meestal van klein tot middelmatig letsel. Echter komen er ook gevallen voor waarbij het letsel erg groot is. Soms zelfs zo groot, dat gesproken wordt van een fataal ongeval en het slachtoffer overlijdt. Dit is bijvoorbeeld het geval met een hartstilstand. Nadat iemand gestopt is met ademen, duurt het vier minuten voordat het hart niet meer klopt. Indien er niet direct eerste hulp wordt verleend, daalt de overlevingskans van het slachtoffer iedere minuut met 7%. Gebruik van hulpmiddelen zoals een AED of een effectieve reanimatie kunnen de overlevingskans zelfs verdubbelen. Hiermee wordt het belang van EHBO trainingen nogmaals benadrukt. In veel landen is het verplicht dat mensen EHBO training volgen en daarin ook een diploma of certificaat halen. De trainingen worden met enige regelmaat herhaalt, zodat iedereen op de hoogte blijft en kan handelen wanneer de situatie daarnaar vraagt. In Nederland is dit niet het geval. Veel mensen zijn niet op de hoogte van EHBO situaties. Zij weten vaak niet wat ze moeten doen bij ongelukken, terwijl dit zo van belang is. Het kan het verschil maken tussen leven of dood. Tegenwoordig bieden veel werkgevers EHBO cursussen aan voor hun medewerkers. Vaak wordt dit verplicht, zodat de werkgever zeker weet dat iedereen wordt geschoold. Wordt bij jouw werkgever nog geen EHBO cursus aangeboden? Dan kan Mervox.nl met de cursus EHBO in Almelo op het gebied van bedrijfsveiligheid zeker iets voor je betekenen.

Inhoud cursus EHBO in Almelo

Gedurende de cursus EHBO in Almelo is het belangrijkste dat je leert wat je moet doen tijdens het verlenen van eerste hulp. Je leert onder andere om op het gevaar te letten in de situatie waar je je op dat moment bevindt. Je leert om na te gaan wat het slachtoffer is overkomen en waar het slachtoffer last van heeft. Ook leer je om het slachtoffer gerust te stellen en je zorgt ook voor professionele hulp. Daarnaast komt het onderdeel reanimatie ook voor bij EHBO in Almelo. Dit is cruciaal van belang wanneer er sprake is van acuut levensgevaar en een hartstilstand. Bij het reanimeren leer je om op de juiste manier de borstcompressies te geven aan het slachtoffer en het slachtoffer ook te beademen. De cursus EHBO in Almelo zorgt er ook voor dat je leert omgaan met een AED. Dit is helpend tijdens een reanimatie. De cursus EHBO in Almelo besteedt tevens aandacht aan het bestrijden van een brand. Je leert de brand te bestrijden met een branddeken of brandblusser. Tot slot leer je ook om collega’s en klanten op de werkvloer te evacueren naar een veilige plek. Dit alles moet zo soepel mogelijk verlopen en wordt ook meermaals geoefend. Door het volgen van de cursus EHBO in Almelo zal de bedrijfsveiligheid op de werkvloer stijgen. Medewerkers krijgen door de cursus EHBO in Almelo belangrijke kennis en dit is zowel op de werkvloer als daarbuiten van groot belang.

Mogelijkheden cursussen

Naast de cursus EHBO in Almelo die Mervox geeft, zijn zij erg veelzijdig op het gebied van bedrijfsveiligheid. Ze geven hierin trainingen en ook volledige opleidingen. Hierin benadrukken zij hoezeer het van belang is dat medewerkers hierin geschoold zijn. Mervox biedt onder andere de volgende cursussen:

  • Bedrijfshulpverlener
  • Ploegleider en hoofd BHV
  • Adembescherming voor de bedrijfshulpverlener

Het is inmiddels wel duidelijk hoe belangrijk de bedrijfsveiligheid is op de werkvloer. Zijn jij en je collega’s nog niet geschoold? Neem contact op met Mervox voor de cursus EHBO in Almelo en draag ook jouw steentje bij aan de veiligheid.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn