Het gemak van onze carport naast het huis

Al vanaf het moment dat we besloten het huis te kopen waar we nu in wonen, wisten we dat we uit wilden breiden. Maar door de kosten van de verhuizing en de kleine aanpassingen die we hebben laten doen, moesten we eerst even zorgen dat ons banksaldo weer op peil zou raken voordat we verder keken. We wilden namelijk een uitbouw achter het huis hebben, maar we wilden ook graag een plek hebben om de auto droog neer te zetten. Toen we in gesprek gingen met Ter Huurne kwamen we erachter dat de kosten veel lager uitvielen dan we gedacht hadden. Tegelijkertijd kwamen we erachter dat er veel meer mogelijkheden waren. Door niet te kiezen voor een garage maar een carport te laten bouwen, hadden we genoeg geld over om een terrasoverkapping neer te laten zetten. En we hadden nog een groot voordeel. Ter Huurne kon namelijk zowel de terrasoverkapping als de carport voor ons regelen, waardoor de kosten nog eens wat lager kwamen te liggen. Na twee weken stond de carport al met meer dan genoeg ruimte voor twee auto’s, zonder dat dit verdere problemen opleverde. We waren bang dat de buren zouden gaan klagen, maar het tegendeel was waar. Een maand later lieten zij namelijk ook een carport plaatsen, ook door Ter Huurne!

Gewoon makkelijker met een carport

Nu we een carport hebben, heb ik geen excuus meer om de auto niet schoon te hoeven maken of de banden te vervangen. Dat hoeft ook niet, want het is namelijk gewoon leuk geworden om te doen. We hebben een scherm neer laten zetten aan de kant waar de wind vandaan komt, de andere kant wordt afgeschermd door het huis. Daardoor is de gevoelstemperatuur in de carport een stuk hoger, waardoor het direct prettiger is om aan het werk te gaan met:

  • Het wassen van de auto;
  • Het checken en bijvullen van de vloeistoffen;
  • Het stofzuigen van de auto;
  • Het verwisselen van de banden tweemaal per jaar.

Wat mij betreft is het de beste investering die we ooit hebben gedaan. Mijn vrouw is ook erg tevreden, zeker nu ik vaker haar auto kan controleren. Maar mijn vrouw is het meest gelukkig met de overkapping van het terras aan de achterzijde van het huis waardoor er meer ruimte is om buiten te zitten en meer privacy is ondanks het feit dat we middenin een woonwijk wonen. Alles was gewoon te vinden in de showroom, al staat het waarschijnlijk ook wel op de website van Ter Huurne zelf: terhuurnebv.nl.

Meer ruimte rond het huis is meer dan wenselijk

Door de extra ruimte die we rond het huis hebben, hebben we ineens veel meer mogelijkheden. We genieten er dagelijks van en zijn nu plannen aan het maken om meer werk te maken van de tuin achter het huis zodat het nog leuker wordt om onder de overkapping te zitten tijdens de lange avonden in de zomer. Ook willen we het terras geschikt maken om buiten te gaan zitten in de winter. Daarnaast zijn we ons aan het oriënteren op een grote barbecue om die langs de terrasoverkapping te plaatsen aangezien we redelijk vaak een feest geven waarbij het vooral draait om eten en drinken. Alles gewoon lekker buiten het huis zelf zodat we niet overal gasten rond hebben lopen in huis. Zo blijft het huis van ons, terwijl de gasten en wij zelf geen enkel moment het idee hebben dat we buitengehouden worden, want de mogelijkheden zijn nu ook daar eindeloos, mede dankzij de terrasoverkapping en de carport.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn