Ontdek de mening van je medewerkers met een medewerkerstevredenheidsonderzoek

Het is bij grote bedrijven niet altijd even gemakkelijk om te ontdekken wat de algemene opinie is onder de medewerkers betreffende het bedrijf. Als je een medewerker op de man af vraagt wat zijn mening is, dan is de kans groot dat je geen oprecht antwoord krijgt. Een medewerker gaat immers niet snel allerlei kritiek uiten richting zijn eigen baas. Om toch te ontdekken of medewerkers tevreden zijn kun je verschillende dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld undercover gaan. Dit is de formule van het programma Undercover Boss. In dit programma gaat de baas van een groot bedrijf aan het werk op de werkvloer. Via gesprekken met de medewerkers kan hij/zij ontdekken wat de medewerkers vinden van hun werk en wat de mening is over hun baas. Dit is echter alleen een optie als je een groot bedrijf hebt. De medewerkers hebben de baas in dat geval vaak nog nooit gezien en zullen dus ook niets vermoeden. Mochten de medewerkers je persoonlijk kennen, dan is een undercover missie natuurlijk uitgesloten. Je moet dan al aan de slag gaan met een vermomming of iets dergelijk. De kans dat je door de mand valt is echter erg groot. Het is dus zeker een optie om undercover te gaan, maar het kost veel tijd en moeite en het is niet altijd een geschikte optie. Je kunt het je medewerkers ook gewoon vragen, maar het gebrek aan anonimiteit zorgt vrijwel altijd voor een bias. Mensen zijn dus niet altijd even eerlijk als ze zich niet kunnen verschuilen achter anonimiteit. Daarom is het verstandig om een medewerkerstevredenheidsonderzoek te laten uitvoeren. Via een medewerkerstevredenheidsonderzoek kun je namelijk snel achterhalen wat de algemene mening is van je medewerkers. Als je een instantie inhuurt om dit medewerkerstevredenheidsonderzoek uit te voeren, dan garandeer je ook de anonimiteit van de medewerkers. Daardoor zullen je medewerkers tijdens het medewerkerstevredenheidsonderzoek eerder de waarheid vertellen. Ze hebben immers niets om zich zorgen over te maken. Na het medewerkerstevredenheidsonderzoek worden alle resultaten op één grote hoop gegooid en daar komt dan een gemiddelde uit naar voren. In dit geval krijg je een tevredenheidscijfer. Afhankelijk van het medewerkerstevredenheidsonderzoek kun je de tevredenheid uiteraard splitsen in deelcategorieën. Je kunt tevreden of ontevreden zijn over verschillende zaken. Hierbij kun je denken aan:

  • De werkzaamheden
  • De sfeer op kantoor
  • De collega’s
  • De baas
  • Het loon
  • Toekomstperspectief

Het is dus maar net wat je precies wilt weten. Maar dit kun je natuurlijk voorafgaand aan het medewerkerstevredenheidsonderzoek allemaal bespreken. Op die manier kan er een goed onderzoek opgezet worden.

Goed en volledig medewerkerstevredenheidsonderzoek via duomarketresearch.nl

Mocht je op zoek zijn naar een instantie die voor jou een medewerkerstevredenheidsonderzoek kan uitvoeren, dan ben je bij DUO Market Research aan het juiste adres. Een medewerkerstevredenheidsonderzoek is maatwerk. Zoals hierboven al even werd aangegeven kun je vele zaken in kaart brengen. Wat je natuurlijk vooral wilt weten is wat de zwakke en sterke punten zijn van de onderneming. Tevens wil je ook in kaart brengen wat de eventuele verbeterpunten zijn van de organisatie. Dit alles kun je bereiken met behulp van het medewerkerstevredenheidsonderzoek van DUO Market Research. Door vooral ook te kijken naar de betrokkenheid en tevredenheid van het personeel, kun je na het onderzoek aan de slag met het optimaliseren van je personeelsbeleid.

Bezoek duomarketresearch.nl voor meer informatie

Mocht je interesse hebben in een dergelijk onderzoek, dan kun je op de website alvast terecht voor meer informatie. Je kunt bijvoorbeeld gelijk een offerte aanvragen, zodat je meteen weet waar je financieel gezien aan moet denken als je een onderzoek wilt laten uitvoeren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn