Vliegtuig volgen

De website vlucht volgen biedt een uitkomst voor zowel thuisblijver als reiziger. Voor beide partijen geeft het direct inzicht in de laatste status wat betreft vertrek en aankomsttijden. Je reis monitoren was nog nooit zo handig en nog nooit zo snel. Op deze manier bent u niet afhankelijk als thuisblijver zijnde voor de laatste informatie van je geliefde of kroost. En als reiziger hoeft u niet te wachten totdat het lokale personeel van de desbetreffende luchthaven u informeert. Met één internet verbinding en een druk op de knop krijgt u inzicht in de geplande vertrektijd en de daadwerkelijke vertrektijd. Daarnaast kunt u ook letterlijk het vliegtuig volgen. Dit kan op 2 manieren:

  • Via het vluchtnummer
  • En via de kaart waarbij gele vliegtuig iconen refereren aan de betreffende vlucht

Een vliegtuig volgen was nog nooit zo makkelijk. En belangrijk daarbij te vermelden is dat het een gratis service is. U heeft ook de keuze om een abonnement af te sluiten waarmee u inzicht krijgt in additionele informatie. Ook hoeft de live verbinding niet elke 30 minuten ververst te worden.

Hoe werkt het vliegtuig volgen?

Er zijn dus twee opties. Indien u een vluchtnummer voor handen heeft, is de Casper vliegtui radar zeer geschikt hiervoor. Een klein nadeel aan deze specifieke optie is dat Casper vliegtuig radar een vertraging heeft van 15 minuten. Dit betekent dat u niet de meest recente informatie meteen voor handen heeft. Voor de thuisblijver is dit wellicht voldoende, aangezien die het vliegtuig alleen wilt volgen. En op de hoogte wilt zijn van enorme vertragingen of andere relevante omstandigheden. Voor de reiziger is het echter wel een nadeel, want op deze manier heeft u niet sneller inzicht in de laatste informatie dan wellicht het personeel op het vliegveld. Voor deze doelgroep bestaat Flightradar24 voor het vliegtuig volgen. Het werkt heel simpel, u klikt op het logo van Flightradar24 en krijgt de mogelijkheid om op vluchtnummer of luchtvaartmaatschappij te selecteren. Een andere goede tip is dat via google u ook snel de laatste informatie tot uw beschikking hebt. U typt gewoon het vluchtnummer in en google doet zijn werk. Nooit gedacht dat via deze digitale kanalen een vliegtuig volgen zo makkelijk was. Elk jaar neemt de informatie die op internet toegankelijk is alleen maar toe. En Dat vind de organisatie van vlucht volgen alleen maar een pluspunt. De service van Casper heeft wel de mogelijkheid om ook nog via een specifieke locatie inzicht te krijgen in de vluchten. Zo kunt u bijvoorbeeld meteen zien welke vluchten in uw stad in een bepaalde periode aan zullen komen.

Doelgroepen vliegtuig volgen

Voor de vliegtuigspotters of wel mensen die een hobby hebben gemaakt van vliegtuig volgen. Ook deze specifieke doelgroep is niet meer afhankelijk van een computer. De website is namelijk goed te lezen op een smartphone of een tablet. Zo kunt op elke plek en op elk moment van de dag de laatste informatie tot uw beschikking hebben voor het vliegtuig volgen. Een andere groep frequente gebruikers van deze nieuwe live-verbinding zijn drone vliegers. We moeten daarbij wel vermelden dat ze deze website kunnen gebruiken voor het vliegtuig volgen, maar daaraan geen recht ontlenen om het luchtruim te betreden. Het is niet toegestaan voor drone vliegers om het luchtruim boven de 120 meter te betreden. Ze kunnen namelijk een groot gevaar vormen voor het vliegverkeer. Mocht u nou niet tot alle voornoemde doelgroepen behoren, de website blijft een aanrader. Dit omdat het indrukwekkend is om te zien hoeveel vliegtuigen dagelijks het luchtruim betreden. Dit is alleen mogelijk door de technologische ontwikkeling die we hebben doorgemaakt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn