DSG specialist bij garage Haarman

Bij Garage Haarman kan je terecht voor alle mankementen aan je auto of ander voertuig. Ze zijn gespecialiseerd in:

  • Onderhoud en reparatie
  • APK
  • DSG (ofwel versnellingsbakken)
  • Schade

Garage Haarman is opgericht door Evert Haarman. Hij deed voorheen al veel ervaring op  in loondienst, maar was toe om zijn echte droom te realiseren: een eigen garage. Als je in loondienst werkt heb je de beperking dat je niet kunt handelen zoals je zelf zou willen acteren in bepaalde situaties. Daar liep Evert Haarman tegenaan. Hij was voornemens andere oplossingen te zoeken voor bepaalde problemen. Zo begon hij zijn eigen eenmanszaak. Hij heeft het rustig aan opgebouwd, zo startte hij met 2 dagen in de week te werken. Inmiddels is de garage uitgegroeid tot een fulltime onderneming waar een heel team werkzaam is. Zo werken Dennis Bake en Ingrid Rengelink ook bij Garage Haarman. Een betrouwbaar en goed opgeleid team. Bij Garage Haarman staat de klant centraal. Ze staan altijd paraat om zo snel mogelijk de beste oplossing te vinden. Zelfs als het ze even niet uitkomt. Ze weten tenslotte hoe belangrijk het is dat je auto functioneert. Tegenwoordig zijn we zo verknocht aan het voertuig dat we volledig onthand raken indien de auto ons niet meer van A naar B kan brengen. Kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel. Een auto is een voertuig waar het hele gezin in vervoerd wordt en waar veiligheid natuurlijk boven alles gaat. En daar staat Garage Haarman precies voor. Ze zorgen ervoor dat je weer veilig de weg op kan en geen onverwachte gebreken krijgt aan je voertuig.

DSG specialist: wat betekent dat?

Zoals al eerder vermeld zijn ze naast de DSG specialist, specialist in verschillende zaken: in onderhoud en reparatie, APK, maar bovenal zijn ze een DSG specialist. Wat houdt een DSG specialist nu precies in? Het team van Garage Haarman heeft zich verder verdiept in de techniek van DSG-versnellingsbakken. Een dubbele handversnellingsbak is een versimpelde uitleg van een DSG-versnellingsbak. Deze handversnellingsbak wordt elektronisch of hydraulisch geregeld. Dit komt concreet neer op het feit dat indien een versnelling is ingeschakeld de volgende al wordt klaargezet. Dit betekent dat de ene versnelling ontkoppeld wordt en de andere versnelling wordt ingeschakeld. Het voordeel hiervan is dat het schakelen enorm snel gaat tussen de versnellingen. Er zijn verschillende versnellingsbakken: DQ200, Dq250, DQ500 en DQ501. Bij Garage Haarman zijn ze een DSG specialist in alle voornoemde versnellingsbakken. Ze hebben daarnaast ook ervaring met de Multitronic versnellingsbakken van Audi. Het maakt niet uit wat uw vraag precies is, ze doen reparatie, revisie, tuning of een extra service. Ze zijn de DSG specialist die u zoekt.

Versnellingsbakken

Om dieper in te gaan op DSG versnellingsbakken. De besturing van de DSG versnellingsbakken wordt aangestuurd door mechatronic. Dit is een elektronisch of hydraulische apparaat. Garage Haarman heeft een monopolie positie in Nederland als het gaat om de mechantronic van de DQ200 versnellingsbak. Zo kan alleen Garage Haarman de mechatronic testen los van het voertuig. Garage Haarman heeft namelijk een PLC bestuurde testbank ontwikkeld waardoor ze een automatisch testprogramma kunnen afwerken. Dit betekent des te meer dat Garage Haarman de DSG specialist is die u zoekt. Garage Haarman kan als een van de weinige bedrijven in Nederland dit onderdeel testen, repareren en reviseren. Ze kunnen uiteraard ook tot uw dienst zijn met betrekking tot de revisie van de mechatronics van de overige DSG versnellingsbakken. Daarnaast verzorgen ze ook de vervanging van dubbele koppelingen, zowel nat als droog. Ze hebben hiervoor de juiste en hoogwaardig gereedschap tot hun beschikking. Mocht u meer willen weten, neem dan contact op met de DSG specialist van Nederland: 0546-43272.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn