Wat is een handig factuur programma?

Als je een eigen bedrijf hebt en maandelijks veel facturen moet sturen kan je dit best veel tijd kosten. Steeds opnieuw alle gegevens van de klant invoeren en de opmaak verzorgen is tijdrovend, en houdt je weg van de werkzaamheden waarmee je daadwerkelijk geld verdient. Precies om die reden kiezen veel ondernemers er tegenwoordig voor om gebruik te maken van een handig factuur programma, zoals die van Faktum Factuur. Dit is downloadbare software die heel makkelijk in gebruik is, en waarin je met slechts enkele klikken professionele facturen kunt opmaken om naar de klant te sturen. Het factuur programma van faktum Factuur is zo ontworpen dat je slechts één keer de gegevens van je klanten hoeft in te voeren. Het programma onthoudt deze vervolgens, waardoor je bij de volgende rekening enkel de klant hoeft aan te klikken. Op de factuur komen dan automatische alle gegevens van deze klant te staan, inclusief tenaamstelling, adres en btw-nr, waardoor jij alleen nog maar het bedrag en de betreffende werkzaamheden hoeft in te vullen. Het factuur programma van Faktum Factuur doet vervolgens de rest van het werk. De factuur wordt nadat je hem hebt opgeslagen automatisch naar de klant verzonden. Wanneer deze niet tijdig betaalt volgt er automatisch een herinnering. Je hoeft dus niet eens meer zelf in de gaten te houden of de klant de rekening al heeft betaald of niet.

Gebruiksvriendelijk factuur programma

Faktum Factuur heeft hun factuur programma zodanig ontwikkeld dat echt iedereen er gebruik van kan maken, ongeacht of je verstand hebt van computers of niet. De opmaak ervan is heel intuïtief, en het maken van facturen een eitje. Bovendien beschikt het over allerlei handige functies, waaronder:

  • Je kunt eenvoudig klantgegevens importeren vanuit excel
  • Je kunt de facturen automatisch als pdf via de mail versturen
  • Je kunt zelf de betalingscondities per factuur instellen
  • Je kunt automatisch betalingsherinneringen laten versturen

Naast het maken van facturen kun je dit handige factuur programma ook gebruiken voor het opstellen van pakbonnen en orderbevestigingen. Dit is wel zo makkelijk want deze worden doorgaans nog vóór het verzenden van de facuur door de klant verwacht. Het maakt je administratie en het vastleggen van afspraken stukken makkelijker, vandaar dat Faktum Factuur ervoor gekozen heeft om deze extra functies aan hun software toe te voegen. 

Bespaar veel tijd met automatische facturen

Heeft u bepaalde klanten voor wie u elke maand opnieuw, exact dezelfde factuur moet maken? Dan kunt u via het factuur programma van Faktum Factuur ook instellen dat deze automatisch wordt verzonden. U stelt gewoon het bedrag in en de uigevoerde werkzaamheden, en vervolgens dat deze factuur elke maand opnieuw terugkomt. Het factuur programma doet vervolgens al het werk en je hoeft er nooit meer aan te denken deze klant te factureren. Bovendien kun je met behulp van de handige rapportage tool precies zien wie er betaald heeft en wie niet. Overigens gaat dit ook allemaal vanzelf, want als een klant te laat is met betalen kun je automatisch een betalingsherinnering laten sturen. Dit is wel zo makkelijk als je geen tijd hebt om continu te controleren of iedereen heeft betaald, of als je simpelweg teveel facturen per maand stuurt om het overzicht te kunnen bewaren. Kortom, met behulp van Faktum factuur bespaar je veel tijd die je anders kwijt was geweest met het opstellen en controleren van al die facturen. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn