Wees goed voorbereid op de toneelschool met de jeugdtheaterschool in Amsterdam

toneelhuisamsterdam - jeugdtheaterschool

Als je een passie hebt voor acteren en je hebt de ambitie om na de middelbare school naar de toneelschool te gaan, dan is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Talent alleen is namelijk niet altijd genoeg. Acteren is een kwestie van doen, doen en heel veel doen. Des te meer je acteert en oefent, des te sneller zal je beter worden. Maar hierbij moet wel opgemerkt worden dat het niet heel zinvol is om zonder meer te gaan oefenen. Je hebt immers de juiste begeleiding nodig die jou kan sturen. Anders kan het zomaar zo zijn dat je je bepaalde dingen aanleert die helemaal niet goed zijn. Vervolgens zou je constant gaan oefenen en als je dan iets niet goed doet dan is er niemand die je tijdig kan corrigeren. Om die reden is het verstandig om een soort van vooropleiding te volgen. Dit kan via de jeugdtheaterschool in Amsterdam. Hier kun je namelijk al terecht vanaf 16 jaar. Dit is niet alleen handig om je vaardigheden alvast aan te scherpen, maar je kunt de jeugdtheaterschool ook gebruiken om te ontdekken of je het echt leuk genoeg vindt. Op die manier weet je zeker of de uiteindelijke toneelschool wel een goed idee is of niet. Los daarvan is het zonder meer een goed idee om ervoor te zorgen dat je je talenten alvast ontwikkeld via de jeugdtheaterschool. Dit is omdat je natuurlijk te maken hebt met een selectieprocedure op de toneelschool. Dus alleen de beste acteurs en actrices en de meest veelbelovende talenten worden geaccepteerd. Je kunt je kansen dus aanzienlijk verhogen als je vooraf aan de toneelschool al 2 jaar lessen hebt gevolgd op de jeugdtheaterschool. Om die reden is het dus zeker geen gek idee om eens te kijken wat de jeugdtheaterschool zoal te bieden heeft. Als je bijvoorbeeld van plan bent om naar de toneelschool te gaan, dan kun je kiezen voor het toneelschool traject. Via dit traject wordt je goed voorbereid op de toneelschool zodat je al vast weet wat je kunt verwachten. Een goede voorbereiding is het halve werk en als je je niet goed voorbereid, dan loop je meteen achter de feiten aan. Nederland kent slechts 4 HBO toneelopleidingen en dat betekent dat er elk jaar weer te weinig plek is voor alle studenten. Via de jeugdtheaterschool weet je nog altijd niet zeker of je toegelaten zult worden, maar je krijgt wel inzicht in je eigen talent en je kunt er in ieder geval voor zorgen dat je maximaal bent voorbereid.

Wat mag ik verwachten van de jeugdtheaterschool?

Omdat het dus zo moeilijk is om toegelaten te worden tot een HBO toneelschool, is het ook belangrijk om zeker te weten dat je kwaliteit ontvangt en dat de lessen ook echt bijdragen aan je slagingskansen. Daar hoef je je bij de jeugdtheaterschool echter geen zorgen over te maken. De lessen worden gegeven door ervaren acteurs en regisseurs. Sommige van deze acteurs hebben zelf ook les gegeven op HBO toneelscholen. Zij weten du als geen ander wat er van de aspirant acteurs wordt verwacht. Je bent bij de jeugdtheaterschool dus zeker in goede handen.

De verschillende mogelijkheden van Toneelhuis Amsterdam

Via Toneelhuis Amsterdam kun je dus een jeugdtheaterschool volgen, maar je kunt ook andere lessen volgen. Hierbij kun je denken aan:

  • Acteercursussen
  • Acteren voor de camera
  • Toneellessen
  • Acteerworkshops

Mocht je meer willen weten, dan kun je contact opnemen met Toneelhuis Amsterdam. Je kunt allereerst de site bezoeken en vervolgens kun je ook altijd even bellen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn